Laserul excimer WaveLight®
ALLEGRETTO WAVE®
Eye-Q

Sistem Laser excimer
pentru chirurgie refractivă

Un design fără picior de suport combină tehnologia dovedită Eye-Q cu componente ergonomice optimizate. Un Sistem unic de iluminare tip diafragmă WaveLight® cu LED-uri, ca parte integrantă a dispozitivului laser - împreună cu un concept revizuit al stabilităţii - face inutil piciorul de suport precedent.

Sistemul de iluminare tip diafragmă WaveLight® cu LED-uri este proiectat pentru a ilumina segmentul anterior al ochiului în timpul evaluării la microscop. Integrat în braţul Laserului excimer ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q, acesta asigură un tratament fără bariere, precum şi o examinare fiabilă postoperatorie a corneei pacientului.

Un cap de laser, integrat, din material ceramic, de 400 Hz, emite lumină laser cu o lungime de undă de 193 nm. Sistemul de spoturi mobile mici (FWHM - lăţime completă la jumătate din maxim) de 0,68 mm, cu profil Gaussian al fasciculului, creează o suprafaţă foarte precisă şi omogenă.

Duratele de tratament de aproximativ 2,0 secunde/dioptrie reduc riscul de deshidratare stromală şi permit obţinerea de rezultate fiabile şi precise.

PerfectPulse Technology® asigură precizie şi siguranţă ridicate pentru rezultate optime ale tratamentelor prin:

 • Un dispozitiv de urmărire a ochiului, activ şi rapid, cu lumină infraroşie şi bazat pe centrarea pupilei Sincronizat cu sursa laser, acesta evită descentrarea şi compensează mişcările ochiului de la 6 până la 8 milisecunde într-un interval al diametrului pupilei de la 1,5 până la 8,0 mm.
 • Trei surse de lumină infraroşie oferă un contrast clar între iris şi pupilă şi permit urmărirea precisă a mişcărilor ochiului.
 • Modelul termic optimizat al impulsurilor previne efectele încălzirii la nivelul corneei.
 • Un micrometru pentru adâncimea ablaţiei, cu calibrare obiectivă, asigură o acurateţe maximă a energiei tratamentului şi duce la deviaţii foarte mici ale adâncimii ablaţiei.
 • Controlul în circuit închis al energiei verifică energiile impulsurilor în trei puncte diferite de control şi reglează în mod automat şi cu precizie ridicată energiile impulsurilor pe parcursul întregului tratament.
 • Traseul fasciculului optic este complet etanşat şi încărcat cu azot, permiţându-i sistemului nu numai să tolereze condiţiile ambientale ale încăperii, ci şi să prevină crearea de ozon, fiind propice unui fascicul laser mai pur.

Computerul uşor de folosit permite introducerea datelor şi planificarea tratamentului în modul off-line (deconectat de la reţea), precum şi particularizarea individuală a tratamentului:

 • Wavefront Optimized®
 • Wavefront-Guided
 • Topography-Guided
 • Asphericity-Guided (Custom Q)

Software-ul tip portal 2.02 oferă capacităţi de tratament şi caracteristici de siguranţă îmbunătăţite:

 • Profiluri îmbunătăţite de ablaţie pentru astigmatism combinat, conversia automată a cilindrului şi afişarea adâncimii estimate a ablaţiei
 • Setările individuale ale datei şi limbii, funcţia confortabilă de tipărire automată şi transmiterea extrem de rapidă a datelor
  către laser sporesc uşurinţa utilizării noului software tip portal
 • O conexiune opţională cu gama dispozitivelor de diagnosticare WaveLight®

O tehnologie avansată a traseului fasciculului şi capul de laser V2.3 furnizează valori absolute stabile ale energiei şi, prin urmare, o mare precizie. Datorită duratei mai mari de viaţă a capului laserului, costurile aferente operaţiunilor de service şi asistenţei sunt reduse.

Modulul NeuroTrack integrat ajută la controlarea ciclotorsiunii ochiului şi la furnizarea unor rezultate consecvente pentru pacienţi. Această funcţie de urmărire optocinetică a ochiului aliniază ochiul şi stabilizează imaginea retinei cu orientarea verticală şi orizontală.

Oferind asistenţă în tratamente mai precise, proiectorul cu linii încrucişate oferă o aliniere preoperatorie precisă pentru pacient.

Profilurile de ablaţie asferice WaveLight ® Wavefront Optimized® minimizează consumul de ţesut şi previn inducerea de aberaţii sferice, creând în acelaşi timp zone optice mari şi reale. Acestea dau rezultate vizuale îmbunătăţite, în special în ceea ce priveşte glare şi vederea pe timpul nopţii.

Un program integrat de optimizare prin nomogramă, derivat din studiile clinice ale FDA (Food and Drug Adminstration - Administratia americană pentru alimente şi medicamente), oferă asistenţă în obţinerea de rezultate mai precise şi rate reduse privind intervenţiile de îmbunătăţire.

Cu ajutorul modulului integrat Custom Q, Laserul excimer ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q oferă posibilităţi suplimentare de tratament prin:

 • Reglarea zonei optice în trepte de 0,1 mm şi a refracţiei în trepte de 0,01 D
 • Zone de tranziţie reglabile în trepte de 0,05 mm
 • Reglarea asfericităţii ţintă (valoarea Q) pentru a ajuta la atenuarea prezbiopiei
 • Software-ul Custom Q calculează în mod automat profilul optimizat al ablaţiei pentru astigmatism combinat, independent de notaţia cilindrului
 • Datorită software-ului tip portal 2.02, raza de curbură optimă a corneei este păstrată în mod automat pentru tratamente Custom Q

Microscopul de precizie cu 5 trepte de mărire conferă o vedere clară a câmpului chirurgical.

Surse de lumină albă reprezentate de LED-uri oferă o vizualizare cu contrast ridicat. Cu o distanţă de lucru de 19,5 cm, se oferă spaţiul adecvat pentru o aplicare confortabilă a microkeratomului sau a instrumentelor chirurgicale.

Pat pivotant pentru pacient, pentru Laser excimer ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q
Creat în mod specific pentru tratamente cu Laser excimer ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q, patul pivotant pentru pacient poate fi poziţionat la diferite unghiuri pentru a lucra în exteriorul sistemului laser. Patul pacientului se deplasează într-o anumită poziţie de operare prin apăsarea unui buton şi se fixează în poziţia finală pentru a împiedica rotirea. Înălţimea maximă a patului pivotant pentru pacient este de 790 mm, cu o variaţie de 270 mm.

Ecran plat TFT (tip tranzistor cu peliculă subţire)
Pentru vizualizarea dispozitivului de urmărire a ochiului şi a imaginii microscopului.

Evacuarea fumului
Menţine puritatea laserului împiedicând absorbţia fumurilor în fasciculul laser şi minimizând în acelaşi timp expunerea la mirosuri.

Conexiune externă la azot
Pentru conectarea la un rezervor de azot sau la o sursă internă de alimentare cu azot.