Profiluri de ablaţie Wavefront Optimized®

Acuitate vizuală excelentă

Tehnologia WaveLight® deschide calea în cercetările fronturilor de unde. Primul tratament ghidat prin front de unde a fost efectuat cu un dispozitiv WaveLight®.

În cercetările destul de timpurii ale Alcon, a devenit clar faptul că tratamentele standard care nu ţin cont de forma naturală asferică a corneei induc aberaţii sferice.

Laserele excimer WaveLight® sunt singurele sisteme care utilizează profiluri de ablaţie Wavefront Optimized® ca parte din fiecare tratament. Acest lucru ajută la prevenirea sau reducerea inducerii de aberaţii sferice şi poate avea ca rezultat o mai bună vedere noaptea şi o mai mică sensibilitate la glare.

Forma naturală a corneei umane este asferică. Acest lucru înseamnă că toate razele de lumină se întâlnesc într-un punct de focalizare precis. Prin urmare, sistemele Laser excimer WaveLight® efectuează o ablaţie cu scopul de a menţine postoperator forma naturală a corneei şi de a păstra, astfel, asfericitatea acesteia. Fiecare tratament este particularizat conform refracţiei şi curburii corneene individuale ale pacientului, luând în considerare datele de keratometrie.

Înţelegerea aberaţiilor sferice:

Aberaţiile sferice se manifestă la pătrunderea razelor de lumină în zona periferică. Profilurile de tratament WaveLight® Wavefront Optimized® păstrează asfericitatea naturală a corneei; prin urmare, toate razele de lumină care intră se întâlnesc într-un punct. Ablaţiile non-asferice modifică asfericitatea corneei iar razele de lumină de la periferie sunt focalizate în puncte diferite, ceea ce determină o imagine uşor înceţoşată şi tulburări ale vederii nocturne.

WaveLight®:
Formă asferică, aberaţii sferice minimizate

Optimizarea Wavefront

Aberaţii sferice induse

Optimizarea Wavefront

Ablaţie asferică - zone optice reale

Pentru a menţine refracţia şi curbura corneei pacientului, este important să înţelegeţi comportamentul fiecărui impuls laser atunci când acesta întâlneşte ochiul. Atunci când lumina laserului atinge centrul corneei, aceasta este complet absorbită. Totuşi, la periferie, unghiul de incidenţă rezultat din forma curbată a corneei va determina reflexii de energie.

Sistemele Laser excimer WaveLight® aplică impulsuri suplimentare în aceste zone periferice pentru a compensa pierderea de energie şi pentru a obţine conturul asferic postoperator dorit - chiar şi în zonele exterioare ale corneei. Pentru a compensa în prealabil inducerea posibilă de aberaţii sferice, laserul aplică şi mai multe impulsuri în funcţie de curbura corneană individuală a pacientului.

Fluenţa fasciculului laser

Optimizarea Wavefront

Datorită unghiului de incidenţă, lumina fasciculului laser este ovalizată din ce în ce mai mult spre periferie şi devine parţial reflectată, ceea ce are ca rezultat o fluenţă mai mică şi, prin urmare, o ablaţie sub-optimală.

WaveLight®:
Profil de ablaţie Wavefront Optimized®

Optimizarea Wavefront

LASIK de tip Wavefront Optimized® aplică mai multe impulsuri în zona periferică pentru a compensa pierderea de energie şi reflexiile. Acest lucru furnizează o zonă optică de aproape 100 % şi o zonă de tranziţie minimizată. În acelaşi timp, forma asferică naturală a corneei este menţinută iar inducerea de aberaţii sferice este minimizată.

Profil de ablaţie fără optimizare prin front de unde

Optimizarea Wavefront

În cazul acestor tratamente, fluenţa descrescătoare şi reflexiile nu sunt compensate iar adâncimea ablaţiei în zona periferică este insuficientă. Ca rezultat, tranziţia de la zona optică la zona de tranziţie este mai puţin omogenă, în timp ce zona de tranziţie însăşi este destul de mare. Profilul de ablaţie non-asferică modifică forma naturală a corneei şi induce aberaţii sferice.

Efectul aberaţiilor de ordin mai mare creşte odată cu dimensiunea pupilei. Zonele de tranziţie mari induc aberaţii de ordin mai mare, favorizând, prin urmare, probleme de vedere precum halourile şi glare. Prin urmare, dimensiunea efectivă a zonei optice trebuie să corespundă cu pupila.

WaveLight®:

Wavefront Optimized®
zonă optică

Fără optimizare prin front de unde
zonă optică

Optimizarea Wavefront

Controlul ablaţiei periferice îi permite laserului să creeze zone optice reale mari, cu o zonă de tranziţie minimizată. Acest lucru poate avea ca rezultat o vedere mai bună în condiţiile în care pupila este mărită, de exemplu, noaptea sau la lumină crepusculară.

Tratând zone optice mai mari, cu un diametru de până la 8 mm, glare şi halourile postoperatorii pot fi minimizate.

În studiile clinice referitoare la ALLEGRETTO WAVE®, conduse de către FDA (Administraţia pentru alimente şi medicamente din SUA), de exemplu, pacienţii au raportat că efectul de glare în timp ce conduceau noaptea s-a îmbunătăţit după tratament.