PerfectPulse Technology®

Siguranţă şi precizie

Sistemele Laser excimer WaveLight® aplică PerfectPulse Technology® pentru a ajuta la garantarea unor tratamente sigure şi precise la viteză mare.

PerfectPulse Technology® înseamnă pur şi simplu că fiecare impuls laser este complet controlat, de la generarea acestuia până la punctul în care atinge corneea.

Este utilizat un impuls laser ultra-subţire pentru a sculpta suprafaţa corneană cu cea mai mare precizie. Pentru a spori şi mai mult siguranţa şi precizia tratamentului, PerfectPulse Technology® utilizează urmărirea ochiului la viteze mari pentru a urmări mişcările cele mai rapide ale ochiului şi pentru a asigura o aplicare precisă a fiecărui impuls laser la nivelul corneei.

În timpul tratamentului, stabilitatea energiei fiecărui impuls este controlată pe baza unui program inteligent de control al energiei, care echilibrează în mod automat nivelurile de energie pentru a garanta că fiecare impuls laser creează acelaşi rezultat precis.

Fascicul Gaussian, Diametru mic al impulsului

Calitatea suprafeţei

Profilul de fascicul Gaussian al sistemelor Laser excimer WaveLight® asigură o ablaţie omogenă fără caneluri sau creste, în timp ce dimensiunea foarte mică de 0,68 mm (FWHM) a spotului furnizează o ablaţie precisă a ţesutului cornean şi zone de tranziţie foarte mici.

În plus, acesta garantează un control îmbunătăţit al formei impulsurilor şi, de asemenea, uniformitatea maximă a fiecărui impuls emis datorită densităţii diferite a energiei (mai mare în centru şi mai scăzută la periferie).

Sistemele Laser excimer WaveLight® sunt singurele de pe piaţă care ajustează profilul fasciculului şi distribuţia energiei cu ajutorul unui sistem optic electronic special de analizare a fasciculului, în timpul întreţinerii preventive. Acest lucru garantează cea mai bună formă a profilului fasciculului Gaussian şi calităţile cele mai omogene ale suprafeţei.

Traseul fasciculului este complet etanşat şi încărcat cu azot. Acest lucru previne crearea de ozon şi duce la o livrare stabilă şi constantă de fascicule laser la nivelul corneei.

Densitatea energiei profilului de fascicul Gaussian

Laserul Allegretto

Fascicul Gaussian

Profil ablaţie

Fascicul larg

Profil ablaţie

Laserul Allegretto
Profilul de fascicul Gaussian al sistemelor Laser excimer WaveLight® asigură o suprafaţă stromală omogenă, fără caneluri sau creste, în zonele de intersecţie. Profilul rotunjit al fasciculului permite obţinerea unei suprafeţe precise a ablaţiei. În cazul unui profil larg al fasciculului, suprapunerea fasciculelor produce o suprafaţă neregulată a ablaţiei, cu caneluri adânci şi creste în zona de ablaţie completă.

Suprafaţa corneei după tratament

Suprafaţa corneei după tratament
Laserul Allegretto
Profilul de fascicul Gaussian este superior formelor altor lasere în ceea ce priveşte furnizarea preciziei necesare pentru corecţia particularizată cu laser a vederii.

Sistem activ şi rapid de urmărire a ochiului

Centrare

Utilizând un fascicul laser fin, la viteză mare, sistemele Laser excimer WaveLight® se bazează pe dispozitivele lor sincronizate de urmărire activă a ochiului, bazate pe imagini video, pentru a urmări chiar şi cele mai rapide mişcări ale ochiului. La fel ca sistemele bazate pe centrarea pupilei, acestea urmăresc pupilele între 1,5 şi 8 mm, în timp ce regimul de centrare automată asigură ablaţii perfect centrate.

Regimul de urmărire în circuit închis confirmă poziţia ochiului din nou înainte ca un impuls să fie aplicat corneei, pentru a garanta că fiecare impuls ajunge în locul dorit.

Pentru a monitoriza ochiul pacientului, sistemele active de urmărire a ochiului utilizează trei surse de lumină infraroşie pentru a detecta cu claritate contrastul dintre pupilă şi iris. Fiind bazate pe lumină infraroşie, sistemele de urmărire a ochiului nu sunt distorsionate de iluminarea câmpului operator.

În plus, sistemele de urmărire a ochiului oferă posibilitatea de a stabili centrul ablaţiei la nivel individual. Acest lucru poate duce la rezultate mai bune în cazul tratamentelor hipermetropiei sau al ochilor care au axul optic deplasat (compensând unghiul kappa).

Nu este necesară dilatarea ochiului pacientului.

Proces de urmărire a ochiului, capabil de sarcini multiple

Laserul Allegretto

În acelaşi timp în care circuitul de urmărire a ochiului ajustează oglinzile pentru primul impuls, acesta începe deja să stabilească poziţia ochiului pentru cel de-al doilea impuls. Această funcţie capabilă de sarcini multiple permite urmărirea cu precizie a ochiului chiar şi la viteze mari.

Urmărirea în circuit închis a ochiului

Laserul Allegretto

Schema urmăririi active în circuit închis, bazată pe imagini video: Sistemul captează imaginea, o prelucrează şi apoi verifică poziţia ochiului cu ajutorul imaginii următoare înainte de a elibera impulsul. Noua imagine este apoi prelucrată în acelaşi fel.

Optimizarea impulsurilor

Viteză

Sistemele Laser excimer WaveLight® funcţionează cu frecvenţe ale impulsurilor de 400 şi 500 Hz, având ca rezultat corecţii ultra-rapide.

Ratele de repetiţie rapide au ca rezultat mai mult confort pentru pacient şi o minimizare a influenţelor externe, putând permite, de asemenea, o recuperare a vederii accelerată.

Un alt avantaj atât al tratamentelor mai rapide, cât şi al cerinţelor mai puţine post-tratament îl reprezintă un flux optim de pacienţi.

Distribuţie optimizată din punct de vedere termic a impulsurilor

Datorită frecvenţelor ridicate ale impulsurilor, există un risc teoretic general de efecte termice. În sistemele Laser excimer WaveLight®, acest lucru este împiedicat de către algoritmul WaveLight® care îi permite numai fiecărui al cincilea impuls să se suprapună cu cel precedent, astfel încât punctul afectat are suficient timp la dispoziţie pentru a se răci între impulsurile aplicate.

Această minimizare a efectelor termice poate fi un factor în accelerarea procesului de vindecare.

Controlul energiei în circuit închis

Controlul integrat în circuit închis permite un flux de energie stabil pe parcursul întregului tratament. Acest lucru asigură o precizie şi o siguranţă mai mari, precum şi o rată mai mică a necesităţii de îmbunătăţire.

Ca parte din tehnologia avansată PerfectPulse Technology®, sistemul de control în circuit închis al energiei gestionează nivelurile energiei fiecărui impuls laser în timpul tratamentului. În mai multe puncte pe parcursul traseului fasciculului laser, este stabilită energia impulsului iar energia rezultată este reglată automat pentru a garanta stabilitatea.

De asemenea, un micrometru pentru adâncimea ablaţiei este utilizat o dată în fiecare zi de operaţii, permiţând calibrarea energiei în limitele unei toleranţe sub ±1,5 μm, prin efectuarea ablaţiei pe o ţintă din PMMA (polimetacrilat de metil).

Proceduri de calibrare

  1. O dată pe zi: micrometrul pentru adâncimea ablaţiei garantează o calibrare precisă a energiei cu ţintă din PMMA (polimetacrilat de metil)
  2. Între tratamente: control electronic al energiei cu ajutorul unui aparat de măsurare a energiei, cu sensibilitate ridicată
  3. În timpul tratamentului: control continuu al energiei prin intermediul senzorilor de energie în circuit închis

Control al energiei în circuit închis

Laserul Allegretto

Controlul energiei cu trei senzori

Laserul Allegretto

Laserele excimer WaveLight® prezintă o caracteristică de control al energiei cu trei senzori. De asemenea, acestea verifică energia la punctul în care fasciculul iese din sistemul laser. Acest lucru este important pentru că ceea ce contează este energia aplicată corneei.